Zupa z cieciorki z batatem

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Zupa krem z cieciorki i batata z aromatycznymi przyprawami. Dla osób, które lubią kremowe, gęste zupy.

  • 30 min

Składniki:

  • cieciorka z puszki lub ze słoika 2 szklanki
    batat 1 sztuka
    koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
    kolendra mielona 1 łyżeczka
    kurkuma 1 łyżeczka
    natka kolendry 1 pęczek
    cynamon 1 szczypta
    oliwa 2 łyżki
    czosnek 2 ząbki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z cieciorki z batatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzejcie oliwę i wrzućcie ziarna kolendry niech uwolnią aromat, dodajcie czosnek, szczyptę cynamonu, kurkumę i koncentrat pomidorowy. Następnie dodajcie pokrojonego batata i cieciorkę ( ja dodałam ze słoika ok 2 szklanki )można przygotować ją dzień wcześniej z suchych ziaren. Zalejcie wrzątkiem do 3/4 wysokości garnka i gotujcie ok 20 minut. Zmiksujcie. Podawajcie z natką kolendry i prażonym słonecznikiem.

Porady

do zupy można dodać zwykłe ziemniaki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować