Zupa szczawiowa z koperkiem

4.49 (181 ocen)

Wiosenna zupa

Składniki:

  • Składniki :

    2 pęczki świeżego szczawiu,
    2 marchewki,
    1 pietruszka,
    1L bulionu,
    3 młode ziemniaki,
    sól,
    pieprz,
    świeży koperek,
    2 łyżki gęstej śmietany,
    3 jajka.
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko

Zupa szczawiowa z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo. Bulion zagotuj i wrzuć pokrojoną marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Gotuj parę minut. Wsyp pokrojony drobno szczaw i ponownie gotuj parę minut. Wlej śmietanę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupkę podawaj z jajkiem oraz posyp koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Koper Szczaw

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować