Zupa szczawiowa

4.49 (190 ocen)

  • 30 min

Błyskawiczna zupa szczawiowa. Potrzeba Ci jedynie pół godziny i 4 składniki.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    -4 ziemniaki,
    -200g szczawiu mrożonego (drobno pokrojonego),
    -4 łyżki śmietany,
    -około 2 litry wody,
    -1,5 łyżki vegety (do smaku),
    -4 jajka.
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy Jajko

Zupa szczawiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki myjemy, obieramy. Kroimy w kostkę i jeszcze raz opłukujemy. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Następnie Wrzucamy szczaw i czekamy, aż woda zacznie wrzeć. Trzymamy na ogniu przez 10 minut. W tym czasie dodajemy śmietanę i doprawiamy vegetą.
  • 2. Jajka myjemy i gotujemy od wrzącej wody około 15 minut (na twardo). Na każdy talerz kładziemy po dwie połówki jajka. Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczaw

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować