Zupa pomidorowa na ostro

4.5 (180 ocen)

  • 50 min

Ostra i ziołowa odmiana tradycyjnej pomidorowej:)

  • 50 min

Składniki:

  • - 5 pomidorów
    - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    - duża marchew
    - 1 cebula
    - ząbek czosnku
    - ½ pora
    - 2 łyżeczki majeranku
    - 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich
    - 2 łyżeczki suszonego lubczyku
    - sól, pieprz mielony
    - kilka ziaren pieprzu
    - 4 ziarna ziela angielskiego
    - 2 liście laurowe
    - 250 g makaronu kokardki
    - łyżeczka przyprawy warzywnej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowa na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone w kostkę pomidory, przesmażyć z drobno pokrojoną cebulą oraz czosnkiem. Następnie dodać marchew, majeranek, zioła prowansalskie, sól i pieprz, gotować przez 10-15 min. Zalać wodą i dodać: koncentrat pomidorowy, pieprz w ziarenkach, ziele angielskie, liście laurowe oraz drobno pokrojony por. Gotować na wolnym ogniu przez 15 min. Następnie dodać do zupy makaron kokardki, gotować do momentu gdy będzie dobry. Dodać przyprawę warzywną, lubczyk, gotować jeszcze 3 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować