Zrazy ze schabu z kiełbasą wędzoną

5 (1 ocen)

W roli głównej zrazy nadziane kiełbasą polską wędzoną na zimno, do tego kopytka i pyszna wiosenna surówka, czyż może być lepszy obiad ?

Składniki:

  • 4 większe kotlety schabowe
    4 kawałki kiełbasy polskiej surowej wędzonej
    2 łyżki mąki do obtoczenia
    2 łyżki smalcu do przesmażenia
    2 posiekane cebule do sosu
    250 g pokrojonych pieczarek lub jeżeli mamy to grzyby leśne + 1 łyżka masła do przysmażenia
    100 ml słodkiej śmietanki
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Zrazy ze schabu z kiełbasą wędzoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19uk0qf 1. Kotlety schabowe dobrze rozbić, na każdy położyć kawałek kiełbasy polskiej wędzonej, zwinąć w roladkę i spiąć szpilkami lub obwiązać nicią ( nie solić mięsa, ponieważ kiełbasa jest dość słona i na tyle aromatyczna, że dodatkowych smaków nie potrzeba ).

    Lekko obtoczyć w mące, obsmażyć na smalcu, włożyć do rondelka, zalać bulionem i gotować aż mięso będzie miękkie.

    Dodać przesmażone pieczarki lub grzyby ze słoiczka i na koniec śmietanę wymieszaną z mąką.

    W czasie kiedy zrazy się gotują zrobić kopytka.

    Teraz można przygotować lekką i błyskawiczną surówkę do obiadu z miksu sałat, z dodatkiem ulubionych i będących w lodówce warzyw.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować