Zraziki w sosie cebulowym

4.5 (156 ocen)

  • 2 godz.

Kruche mięso i kremowy sos.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Kilka plasterków schabu
    plastry boczku parzonego, paseczki ogórka kiszonego, cebula pokrojona w piórka (tyle samo ile plastrów schabu)
    musztarda, sól, pieprz
    1 kostka mięsna


    5 dużych cebul
    100 ml białego wytrawnego wina
    400 ml bulionu drobiowego
    sól,pieprz,tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zraziki w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i rozbijamy na cienkie plastry. Każdy z nich posypujemy solą i pieprzem, smarujemy musztardą. Na każdy nakładamy plaster boczku, paseczek ogórka kiszonego i cebulę. Zwijamy w roladki. Podsmażamy na złoty kolor. Zalewamy wrzątkiem i gotujemy na wolnym ogniu to miękkości.
    Sos:
    cebulę siekamy, podsmażamy na maśle, dodajemy tymianek i zalewamy winem. Gdy alkohol odparuje dolewamy bulion i gotujemy do miękkości cebuli. Doprawiamy. Sos blendujemy na gładką masę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować