Łopatka w sosie cebulowym

4.5 (164 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mam dla was pyszną propozycje obiadową a mianowicie duszoną łopatkę w sosie cebulowym.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg łopatki wieprzowej
    2 duże cebule
    200g pieczarek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łopatka w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy kroimy na plastry / ja pokroiłam na grubsze i trochę rozbiłam / Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej i drugiej strony do zarumienienia. Przekładamy do garnka, przyprawiamy. Na pozostałym tłuszczu podsmażamy pokrojone pieczarki, dorzucamy pokrojoną w piórka cebulę, solimy i przykrywamy pokrywką. Od czasu do czasu mieszamy. Jak nasza cebula się zeszkli całość dokładamy do mięsa. Dolewamy wodę do połowy wysokości mięsa w garnku. Dusimy do miękkości, z cebuli powstaje pyszny sos który nie wymaga zagęszczenia. Do tego pyszne kluseczki i obiad palce lizać. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować