żeberka wieprzowe w kiszonej kapuście z kminkiem

4.48 (196 ocen)

  • 2 godz.

połączenie mięsa z kiszoną kapustą -duet idealny.

  • 2 godz.

Składniki:

  • żeberka wieprzowe 1 kg
    kapusta kiszona 0,7 kg
    kminek
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    bulion pół litra
    smalec do podsmażenia
    majeranek
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Żeberka wieprzowe w kiszonej kapuście z kminkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. żeberka myjemy i kroimy na porcje ,oprószamy solą i pieprzem,podsmażamy na smalcu.Kiszoną kapustę odsączyć z nadmiaru soku, dodać kminek i podsmażyć na tej samej patelni co żeberka.Przygotować naczynie nałożyć podsmażona kapustę,na kapustę ułożyć żeberka zalać bulionem.Przykryć folią aluminiową i piec do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości
    następnie piec 15 minut bez folii .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować