300 g fileta z zębacza smugowego lub innej ulubionej ryby
200 g cukinii
2 marchewki
1 zielona papryka
4 łyżki sosu sojowego
4 łyżki sosu chili z ananasem
pieprz, słodka papryka
3/4 szklanki ryżu
Zębacz duszony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę podzielić na 2 kawałki i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Marchewkę obrać i pokroić w krążki, paprykę i cukinie w kostkę. Warzywa wrzucić do ryby, polać sosem sojowym i sosem chili, posypać pieprzem i papryką, przykryć i piec około 30 minut w piekarnik nagrzanym do 180 stopni. Podawać z ugotowanym ryżem.
Porady
Przepis na 2 porcje.
Kaloryczność 1 porcji 458 kcal.
Węglowodany 67,4 g
Tłuszcze 5,1 g
Białko 35,5 g
Komentarze