Zapiekanka z pieczarkami i fasolą

4.49 (176 ocen)

Na postny obiad

Składniki:

  • 40 dkg makaronu
    1 puszka czerwonej fasoli
    70 dkg pieczarek
    2 cebule
    4 jajka
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    1 serek wiejski
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z pieczarkami i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować l dente. Cebule pokroić i zeszklić, dodać starte na grubym oczku pieczarki i smażyć do odparowania soku. Doprawić do smaku. Makaron wymieszać z fasolą i pieczarkami, przełożyć do naczynia do zapiekania. Jajka roztrzepać, doprawić i wylać na makaron. Na wierzch wyłożyć serek wiejski. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 35 minut. Podawać np. z ketchupem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować