Wiosenne Placki z Twarogiem i Szczypiorkiem

4.51 (188 ocen)

Lekkie i pożywne, po prostu przepyszne!

Składniki:

  • ser twarogowy [250 g]
    kefir [125 ml] (może być jogurt naturalny)
    jajka [3 szt.]
    cebula biała [1 szt.] (1 duża lub 2 małe)
    szczypior [0.5 pęczka]
    mąka [5 łyżek] (czubate)
    sól [1 szczypta]
    pieprz [1 szczypta]
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Placki

Wiosenne placki z twarogiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na patelni.
    Twaróg zmieszać z mąką, jajkami i kefirem.
    Dodać sól i pieprz do smaku. Ciasto wyjdzie raczej gęste.
    Dodać cebulę wraz z olejem, na którym się smażyła.
    Odstawić na 15 minut.
    Na koniec dodać posiekany szczypior, wymieszać i smażyć.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować