Placki z twarogiem i jabłkami

4.47 (169 ocen)

  • 30 min

Miały być naleśniki nadziane farszem z twarogu i jabłek, wyszły placki. Ale wcale nie żałuję bo placki są super smaczne i znikają momentalnie. Szybko zrobione, szybko zjedzone!

  • 30 min

Składniki:


  • 250 g mąki pszennej
    2 jaja
    1 szklanka mleka
    szczypta soli
    160 g białego sera
    1 cukier wanilinowy (16g)
    2 jabłka
    sok z 1/2 cytryny
    1 kopiasta łyżeczka cynamonu
    ok 1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.47 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placki z twarogiem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biały ser rozgniatamy widelcem. Jabłka myjemy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach - mieszamy z białym serem, sokiem z cytryny i cynamonem.
  • 2. Jaja miksujemy z mlekiem, cukrem wanilinowym i szczypta soli. Dodajemy masę serowo -jabłkową i mieszamy przy pomocy łyżki.
  • 3. Jeśli ciasto wychodzi zbyt gęste dodajemy stopniowo wodę.
  • 4. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  • 5. Podajemy same, posypane cukrem pudrem lub z ulubionym syropem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować