Wilgotna babka z mąki krupczatki

4.45 (163 ocen)

Ta babka jest bardzo puszysta i wilgotna

Składniki:

  • 2 1/2 szkl. mąki krupczatki
    1 szkl. cukru
    szczypta soli
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    6 jajek
    1/2 szkl. przegotowanej wody
    1/2 szkl. oleju
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.45 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Babka wielkanocna Desery

Wilgotna babka z mąki krupczatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier, wodę, olej, żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Ubijać do połączenia wszystkich składników. Ciasta wlać do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą foremki z kominem. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. przez ok. 45 min. Po ostudzeniu posypać babkę cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka krupczatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować