Udka pieczone w marynacie majonezowej

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne udka drobiowe pieczone w marynacie z dodatkiem majonezu. Polecam.

  • 3 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 ćwiartki z kurczaka
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki octu balsamicznego
    2 łyżki sosu sojowego jasnego
    3 łyżki przyprawy do kurczaka
    rękaw do pieczenia
    blaszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Udka pieczone w marynacie majonezowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka czyścimy i myjemy, przekładamy na ręcznik papierowy. Składniki marynaty mieszamy w misce i wkładamy do niej udka. Obtaczamy je w marynacie z każdej strony i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie udka przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do blaszki. Pieczemy w temperaturze 180 przez 50 minut. Rozcinamy rękaw do pieczenia i dopiekamy udka przez kolejne 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Mięso Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować