Tort oreo

4.45 (334 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny tort, który piekę na ważne okazje

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt kakaowy:
    7 jaj
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:
    600 ml smietanki 30 %
    500 g serka mascarpone
    3 lyżki cukru pudru
    Paczka ciastek oreo

    Dodatkowo
    Dżem z czarnej porzeczki
    300 ml smietany 30 %
    2 lyzki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.45 (334 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Tort oreo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:

    Bialka ubic z cukrem. Dodawac po jednym zóltku i dalej ubijać. Na koniec wsypac w 2 krokach przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec ok 25- 30 min w 180 °C
  • 2. Krem:
    Ciastka zmielić.
    Śmietankę ubić z cukrem pudrem i mascarpone. Nastepnie wsypać zmielone ciastka i wymieszac .
    Dodatkowo w osobnym naczyniu ubic 300 ml smietanki z cukrem pudrem. Posłuży ona do oblozenia tortu.
  • 3. Biszkopt przekroić na 3 częsci. Pierwszy blat posmarowac dżemem i wylozyc połowę kremu. Tak samo postąpić z drugim blatem. Przykryc tort ostatnim blatem i posmarować bitą smietaną.
    Dowolnie ozdobić

Porady

Tort najlepiej smakuje kolejnego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oreo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować