1.1. Mąke, budyń, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz kakao łączymy ze sobą.
2.2. Żółtka utrzyj z 1/2 szkl cukru pudru, białka ubij na puszystą piane z resztą cukru pudru + dodaj na koniec 3 łyżeczki cukru kryształu i ubijaj jeszcze minute by wzmocnić piane
3.3. Do żółtek dodaj suche składniki i 2/3 piany z białek. Mieszaj delikatnie drewnianą łyżką wtłaczajac powietrze. Gdy skladniki się połączą dodaj reszte piany i mieszaj w ten sam sposób.
4.4. Ciasto wstaw do rozgrzanego piekarnika w okrągłej formie 24 cm średnicy 170 st tryb góra dół czas ok 30-40 min
5.5. Krem: śmietanke ubij na sztywno dodaj 3/4 szkl cukru a następnie serek maskarpone. Rozkrusz ciastka na sypką mase.
6.6. Połowe masy zostaw czystą a do reszty dodaj ciastka 3/4 ilości - to bedzie wnętrze ciasta.
7.7. Biszkopt przekrój na 2 częsci, do środka daj krem z ciastkami, przykryj drugą częścią. Gładką masą wysmaruj wierzch i wysyp ciastkami dla ozdoby
Schowaj do lodówki na ok godziny by stężało
Komentarze