sos pomidorowo-paprykowy

4.5 (197 ocen)

  • 20 min

Domowy sos na zimę. Może być podawany na ciepło i na zimno

  • 20 min

Składniki:

  • 1,5 kg różnokolorowej papryki
    1,5 kg dojrzałych pomidorów
    0,5 kg cebuli
    główka czosnku
    puszka kukurydzy
    kilka ostrych papryczek
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    pół szklanki cukru
    pół szklanki octu
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sosy

Sos pomidorowo-paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. paprykę,pomidory, cebulę i czosnek mielimy w maszynce. przekładamy do garnka i dodajemy kukurydzę przyprawy oraz zalewę.
  • 2. gotujemy na wysokim ogniu 15 minut od momentu wrzenia. Przekładamy do słoików. pasteryzujemy 10 minut
  • sos ze śmietaną 3. Gotowy sos można podawać na słodko np. z ananasem lub słono podgrzewając z dodatkiem śmietany
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Papryka Pomidor Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować