Nibypizza

5 (153 ocen)

  • 15 min

szybkia pizza smażona na patelni, bez dodatku drożdży. Doskonała dla każdego niejadka

  • 15 min

Składniki:

  • CIASTO
    6 dużych łyżek mąki pszennej
    jajko
    sól
    pieprz
    pól szklanki wody przegotowanej
    DODATKI
    2 cebule
    kukurydza z puszki
    zółty ser
    szynka
    pieczarki
    keczup
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pizza Ciasto

Nibypizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto do nibypizzy 1. Składniki podane na ciasto mieszamy w misce (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej papki). wylewamy na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażymy na małym ogniu z dwóch stron
  • 2. Równolegle na drugiej patelni dusimy pokrojoną w pióra cebulę oraz pieczarki
  • nibypizza na patelni 3. usmażonego ciasta nie zdejmujemy z patelni. smarujemy keczupem, wykładamy cebulę, szynkę, kukurydzę. Posypujemy startym serem i przykrywamy pokrywką. Smażymy na bardzo wolnym ogniu aż ser się roztopi

Porady

Jako dodatków można użyć dowolnych składników. Najlepiej smakuje na ciepło z keczupem i majonezem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kukurydza Mąka Pieczarki Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować