Kokosowa pierś

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Szybka i prosta odmiana tradycyjnego dania

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    mleczko kokosowe, mała puszka 175ml
    wiórki kokosowe
    bułka tarta
    pieprz
    sól
    imbir
    olej do smażenia

Kokosowa pierś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pierś z kurczka myjemy, porcjujemy na niewielkie kotlety, rozbijamy, zalewamy mleczkiem kokosowym z dodatkiem imbiru i pozostawiamy na godzinę w lodówce
  • 2. wiórki kokosowe mieszamy z niewielką ilością bułki tartej. Kotlety solimy i pieprzymy, obtaczmy w panierce (mocno dociskając) i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy