Soczysta ryba w keczupie i panierce

5 (169 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana ryba jest soczysta i smaczna. Doskonale sprawdzi się na lekki obiad.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 70 dag. fileta ryby[u mnie dorsz]
    5 łyżek keczupu
    sól i pieprz cytrynowy do smaku
    2 rozmieszane jajka
    3 łyżki mąki pszennej
    8 łyżek bułki tartej
    tłuszcz do smażenia
    ręcznik papierowy do osaczenia
    ok. 1 kg. warzyw
    osolony wrzątek z listkiem laurowym
    8 łyżek smażonej cebulki
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Soczysta ryba w keczupie i panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Rybę myję, osuszam, kroję na porcje, posypuję solą i pieprzem cytrynowym, odstawiam na godzinę. Smaruję keczupem z obu stron i panieruje w mące, jajku i bułce tartej, smażę z obu stron na złoto, osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Obrane i pokrojone warzywa gotuję al dente, odcedzam. Rybę podaję z warzywami. Całość posypuję smażoną cebulką.

Porady

W zimę, używam także warzyw mrożonych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować