Śledzie w kwaśno słodkiej zalewie

4.36 (185 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię śledzie, czym prostsze do zrobienia tym lepiej, tak jak te które zrobiłam.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg śledzi
    2 cebule
    Zalewa:
    1 szkl. wody
    0,5 szkl. octu
    0,5 szkl. cukru
    pół łyżeczki soli
    listek laurowy
    5 ziaren czarnego pieprzu
    2 ziarna ziela angielskiego
    kilka ziaren gorczycy
Wystaw ocenę:

4.36 (185 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Śledzie w kwaśno słodkiej zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie 1. Śledzie mocze ok. 2 godzin. W tym czasie robię zalewę. Z wody, cukru, octu, soli i przypraw gotuję zalewę, studzę.
  • Śledzie 2. Śledzie kroję po skosie, układam w słoiku, dodaję sparzoną, pokrojona w plastry cebulę i zalewam zalewą. Odstawiam na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie Zalewa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować