Sernik na orzechowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Aby przygotować spód, margarynę roztapiamy w garnku na wolnym ogniu i dodajemy pozostałe składniki (jajka wbijamy na końcu) Wszystko wolno mieszamy aż masa zacznie gęstnieć. Gotową ciepłą masę wykładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia, dociskamy do dna i odstawiamy do ostygnięcia.
2.Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy z margaryną i cukrem. Dodajemy aromat, kaszę, proszek i mąkę. Stopniowo dodajemy twaróg. W osobnym naczyniu ubijamy pianę z białek, którą następnie staramy się delikatnie wmieszać do masy serowej.
3.Na orzechowy spód wylewamy gotowy ser i całość wkładamy na 60-70 minut do pieca nagrzanego do 180 stopni. Upieczony sernik najlepiej studzić w uchylonym piekarniku.
4.Na koniec ciasto polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze