Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej pieczony w rękawie

4.48 (165 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 7 osób

Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej pieczony w rękawie idealnie nadaje się na ciepło jako danie główne oraz po ostygnięciu jako dodatek do chleba. Marynata czosnkowo-musztardowa nadaje mięsu pysznego smaku i niezwykłego aromatu.

  • 5 godz.
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • około 1-1,2 kg schabu
    Marynata:
    2 łyżki oleju
    2 łyżki musztardy
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżeczka majeranku
    3/4 łyżeczki papryki ostrej
    3/4 łyżeczki czosnku granulowanego
    sól (do smaku)
    Dodatkowo:
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schab pieczony

Schab w marynacie czosnkowo-musztardowej pieczony w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć, a następnie natrzeć nią uprzednio umyte i osuszone mięso.
    Na końcu schab naszpikować ząbkami czosnku (zrobić małe nacięcia w mięsie i powsadzać w nie kawałki czosnku).
    Całość umieścić w rękawie do pieczenia, szczelnie związać i włożyć do lodówki minimum na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
    Po tym czasie schab wsadzić do rozgrzanego piekarnika i piec do miękkości (około 1-1,5 h) w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować