Schab faszerowany kaszanką

5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wyjątkowo prosty pomysł na sycący obiad.

Składniki:

  • ● 4 plastry schabu
    ● 15 dag kaszanki
    ● 2 jajka
    ● sól
    ● pieprz
    ● mielona papryka
    ● przyprawa uniwersalna
    ● bułka tarta
    ● tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab faszerowany kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy
    i rozbijamy na cienkie płaty.
    Nacieramy z obu stron przyprawami
    i wkładamy na pół
    godziny do lodówki.
  • 2. Z kaszanki zdejmujemy
    osłonkę, kroimy w plastry.
    Na każdym kotlecie kładziemy
    po kilka plastrów kaszanki
    i zwijamy w roladki.
  • 3. Mięso obtaczamy w rozkłóconych
    jajkach, a następnie
    w bułce tartej. Smażymy na
    rozgrzanym tłuszczu na małym
    ogniu, aż się zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować