Sałatka z ryżem i pieczarkami

4.36 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sałatka z ryżem parboiled, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajkami z dodatkiem majonezu.

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g suchego ryżu parboiled
    400 g pieczarek
    1 cebula
    Puszka kukurydzy
    4 ogórki konserwowe
    2 jajka ugotowane na twardo
    Masło lub Olej do smażenia
    Majonez
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.36 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z ryżem

Sałatka z ryżem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.

    2. Jajka ugotować na twardo.

    3. Cebulkę oraz pieczarki podsmażyć na patelni.

    4. Ogórki, jajka drobno pokroić.

    5. Do salaterki przekładamy ugotowany ryż, podsmażone pieczarki z cebulką, posiekane ogórki konserwowe i jajka oraz kukurydzę. Dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować