Zapraszam na smaczną sałatkę. Jej głównymi składnikami są pokrojony por, żółty ser i kukurydza konserwowa. Polecam.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
10 dag pora
80 gram wędliny
1/2 średniej czerwonej cebuli
2 średnie ogórki konserwowe
1 ugotowane jajko
4 łyżki kukurydzy konserwowej
10 żółtego sera
4 duże rzodkiewki
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól do smaku
pieprz do smaku
Sałatka z porem, żółtym serem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Por czyścimy i kroimy w półtalarki, przekładamy na cedzak i bardzo dokładnie myjemy, odsączamy.
Kukurydzę konserwową przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Wędlinę i żółty ser kroimy w kostkę. Jajko obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Ogóreki kroimy w kosteczkę i przekładamy na sitko.
Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy jogurt, majonez i przyprawy, mieszamy.
Komentarze