Sałatka z porem, żółtym serem i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Zapraszam na smaczną sałatkę. Jej głównymi składnikami są pokrojony por, żółty ser i kukurydza konserwowa. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 10 dag pora
    80 gram wędliny
    1/2 średniej czerwonej cebuli
    2 średnie ogórki konserwowe
    1 ugotowane jajko
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    10 żółtego sera
    4 duże rzodkiewki
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z porem, żółtym serem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por czyścimy i kroimy w półtalarki, przekładamy na cedzak i bardzo dokładnie myjemy, odsączamy.
    Kukurydzę konserwową przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Wędlinę i żółty ser kroimy w kostkę. Jajko obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
    Ogórki kroimy w kosteczkę i przekładamy na sitko.
    Rzodkiewki myjemy i kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki wkładamy do miski i dodajemy jogurt, majonez i przyprawy, mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować