Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka jest szybka w przygotowaniu, zwłaszcza gdy mamy już ugotowaną czerwoną kapustę. Dodajemy pokrojonego ogórka, jabłko i mamy pyszny dodatek do drugiego dania.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 gram ugotowanej kapusty
    pół jabłka
    1/4 zielonego ogórka
    1 łyżka oleju
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/4 łyżeczki soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną czerwoną kapustę przekładamy na cedzak i odsączamy z płynu. Jabłko myjemy i kroimy w kostkę. Ogórka myjemy i kroimy wzdłuż, a później na półplasterki.
    Czerwoną kapustę przekładamy do miski, dodajemy jabłko i ogórka. Oprószamy solą i pieprzem, polewamy olejem i sokiem z cytryny, mieszamy. Przekładamy do salaterki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta Jabłka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować