Pudding chia z kiwi i migdałami

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Zapraszam na kolejną wersję puddingu chia. Przygotowany na mleku i jogurcie, słodzony ksylitolem z dodatkiem pokrojonych migdałów. Polecam.

  • 4 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl mleka
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki chia
    1 płaska łyżka ksylitolu
    1 łyżka pokrojonych w kostkę migdałów
    1 duże kiwi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Pudding chia z kiwi i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu łączymy mleko z jogurtem i wsypujemy chia i ksylitol, mieszamy. Odstawiamy na około 4 godziny żeby pudding napęczniał.
    Kiwi obieramy ze skórki i odkrajamy 4 plasterki, a resztę kroimy w kosteczkę. Do pucharka wkładamy plasterki kiwi i przekładamy napęczniały pudding. Na wierzchu układamy pokrojone kiwi i posypujemy migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować