Makaron z brukselką, indykiem i marchewką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne i sycące danie obiadowe.
Makaron z warzywami i mięsem drobiowym to smaczne i sycące danie. Polecam.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag mięsa z indyka
    Marynata :
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki soli himalajskiej
    Pozostałe składniki :
    1 żółta papryka
    100 g pora
    1 średnia marchewka
    20 dag brukselki
    0,5 l wody
    olej do smażenia
    6 łyżek śmietanki 30%
    30 dag makaronu
    woda do gotowania makaronu
    sól do wody
    olej do wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Makaron z brukselką, indykiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę i przekładamy do miski. Wsypujemy przyprawy i wlewamy olej, mieszamy i odstawiamy do lodówki.
    Warzywa czyścimy i myjemy. Brukselkę gotujemy al dente i przekładamy na cedzak, odsączamy.
    Marchew obieramy i kroimy razem z porem na talarki. Paprykę kroimy w sporą kostkę. Mięso przekładamy na rozgrzany olej i obsmażamy, dodajemy pokrojone warzywa. Wlewamy wodę i gotujemy do miękkości. Dodajemy brukselkę i doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, wkładamy ugotowany makaron i redukujemy sos do pożądanej konsystencji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Marchewka Mięso Papryka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować