Roladki z szynki i jajek

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Łatwa ,szybka i lekka przekąska.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 lub 3 jajka
    5/6 plasterków chudej szynki wieprzowej wędzonej
    szczypiorek
    3 małe średnie ogórki konserwowe
    pieprz ziołowy,sól
    2 łyżki jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Szynki Przekąski

Roladki z szynki i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo.Wystudzić, pokroić w mała kosteczkę.
    Szczypiorek pokroić i dodać do jajek wraz z przyprawami i jogurtem.
    Ogórki pokroić w paski. Kazdy plaster szynki smarować farszem, nakładać po pasku ogórka i zawijać w roladkę.

Porady

Jeśli ktoś lubi można do farszu dodać musztardy do smaku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować