Roladki drobiowe ze szpinakiem i ricottą

4.5 (165 ocen)

  • Średni

Roladki podałam z pieczonymi frytkami i sałatą skropioną sokiem z cytryny.

  • Średni

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 3 sztuki
    - szpinak mrożony: 125 gramów
    - ricotta: 125 gramów
    - czosnek: 3 ząbki
    - sól do smaku: 1 szczypta
    - pieprz do smaku: 1 szczypta
    - przyprawa do kurczaka: 1 szczypta
    - bułka tarta do panierowania: 5 łyżek
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka krupczatka: 4 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Roladki drobiowe ze szpinakiem i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki ze szpinakiem i ricottą 1. Filety oczyścić i cieniutko rozbić, natrzeć przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.

    Szpinak rozmrozić, przełożyć na patelnię, postawić na ogniu i smażyć aż odparuje woda, po tym czasie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i serek ricotta. Mieszać na ogniu aż wszystko się dokładnie połączy.

    Porcję farszu nakładać na każdy kotlet i zwijać.

    Panierować w mące, jajku, bułce tartej i ponownie w jajku i bułce.

    Smażyć na niewielkim ogniu z każdej strony na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Pierś z kurczaka Ricotta Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować