PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Roladki drobiowe ze szpinakiem i boczkiemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/41/roladki.jpeg55204144http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/roladki-drobiowe-ze-szpinakiem-i-boczkiem
1 duży podwójny filet z kurczaka
300 g mrożonego szpinaku
1,5 łyżki masła
3 ząbki czosnku
6 długich plastrów wędzonego boczku
sól i pieprz
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
2 ząbki czosnku
1 łyżka mąki
3 łyżki śmietany
2 łyżki natki pietruszki
gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania przepisu:
Roladki drobiowe ze szpinakiem i boczkiem
1.
Fileta z piersi kurczaka myjemy, kroimy w poprzek na 3 części.Rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety i posypujemy solą oraz pieprzem.Na patelni roztapiamy masło dodajemy odsączony szpinak, i podsmażamy aż zmięknie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy szpinak i zwijamy w rulon. Wierzch roladki owijamy wędzonym boczkiem i podsmażymy na rumiano. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy mleko z wodą. Następnie dodajemy mąkę, śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Sos doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, układamy roladki i dusimy jeszcze około 7 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze