RISOTTO SZPINAKOWE Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

Po prostu skosztuj a na pewno Tobie zasmakuje.Smacznego

Składniki:

  • -2 szklanki ryżu
    -450 g szpinaku ( mrożony rozdrobniony)
    -1 puszka białej fasoli (drobna)
    -włoszczyzna krojona w paski ( mrożonka)
    -1 łyżeczka masła
    -papryka mielona słodka
    - 3 ząbki czosnku
    -cebula mielona
    -sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto szpinakowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie szklanki ryżu wsypujemy do miski z zimną wodą płuczemy dokładnie najlepiej dwa razy i odcedzamy na sicie. Zagotowujemy w garnku wodę z bulionem i wrzucamy ryż. Gotujemy przez 15 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, jak ryż przywiera dodaj trochę wody . Po ugotowaniu zostawiamy na chwilę ryż żeby doszedł ok 10 do 15 minut
  • 2. Szpinak rozmrażamy na patelni na średnim ogniu, po rozmrożeniu dodajemy do szpinaku 3 ząbki czosnku i 1 łyżeczkę masła dusimy ok 7 minut .
  • 3. Włoszczyznę mrożoną ugotuj w małej ilości osolonej wrzącej wody do miękkości ,( czas gotowania ok 20 minut). Następnie,połącz składniki ryż, szpinak i włoszczyznę. Fasolę odsącz z zalewy, przecedź na sicie , dodaj do reszty składników wymieszaj wszystko. Dopraw risotto, papryką ,cebulą mieloną solą i pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować