Przekładaniec piernikowo-kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na piernik wymieszać i wylać do 2 foremek o wym. 8x38 cm. Piec w temp. 180 stopni ok. 50 minut. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół.
2.Białka ubić z odrobiną soli oraz cukrem, dodać wiórki kokosowe, wymieszać i wylać do takich samych foremek co uprzednio, wyłożonych papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 stopni ok. 35 minut. Ostudzić.
3.Z 1/2 l mleka odlać niecałą szklankę, dodać mąkę pszenną, mąkę kokosową i kaszę manną. Resztę mleka zagotować z cukrem, cukrem wanilinowym oraz masłem. Ugotować jak budyń.
4.Na pierwszą warstwę piernika wyłożyć powidła, przykryć blatem kokosowym, na to położyć gorącą warstwę masy budyniowej, przykryć druga warstwą piernika. Ciasto udekorować cukrem pudrem
Komentarze