Placki z cukinii i botwiny

0 (0 ocen)

  • 20 min

Placuszki z cukinii smażę dość często. Tym razem będąc w posiadaniu pięknego pęczka botwiny, do placuszków dodałam pokrojone liście. Wyszły bardzo dobre.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 cukinia
    1 pęczek botwiny (bez buraczków)
    ząbek czosnku
    2 jajka
    2-3 łyżki mąki
    sól
    pieprz
    szczypta tymianku
    olej do smażenia
    do podania: serek topiony, sos jogurtowy

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z cukinii i botwiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię zetrzeć na tarce (duże oczka), odcisnąć z soku, botwinę pokroić, czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z jajkami, mąką, doprawić do smaku. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, nakładać placuszki, smażyć na średnim ogniu na złoto-brązowo z każdej strony.
    Podawać z serkiem, sosem.
    Najlepsze są na ciepło.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować