Pierś z kurczaka w sosie jogurtowo-chrzanowym z warzywami

4.5 (145 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

szybki pomysł na obiad...kurczak dzięki marynowaniu w sosie chrzanowym uzyskuje wyrazisty smak

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pierś z kurczaka ( pojedyncza)

    Jogurt naturalny (duży)

    Pół papryki czerwonej

    Mała marchewka

    Mała pietruszka

    Pół pora (biała część0

    2 łyżeczki chrzanu

    Czosnek

    Sól

    Pieprz

    Zioła prowansalskie

    Oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Pierś z kurczaka w sosie jogurtowo-chrzanowym z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w paski. Przełożyć do miski
  • 2. Jogurt wymieszać z chrzanem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Połową sosu natrzeć kurczaka i odstawić do lodówki na około pół godziny.
  • Warzywa pokroić: marchewkę i pora w pół talarki, paprykę w drobną kostkę.  Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Skropić oliwą, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. 4. Warzywa pokroić: marchewkę i pora w pół talarki, paprykę w drobną kostkę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Skropić oliwą, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszać.
  • Na warzywa wyłożyć kurczaka. 5. Na warzywa wyłożyć kurczaka.
  • Na to wyłożyć pozostały sos i rozprowadzić na całość naczynia. 6. Na to wyłożyć pozostały sos i rozprowadzić na całość naczynia.
    Zapiekać ok 30 min w temp. 180 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować