Bardzo często staramy się odtworzyć smaki dzieciństwa,różnie z nimi bywa,czasami się udaje, czasami nie. Niektórych smaków nie jesteśmy w stanie przekazać,ponieważ możemy mieć trudności z ich odtworzeniem.C
60 min
Składniki:
400dag piersi z kurczaka
600ml śmietany kremówki 30%
1 pęczek natki pietruszki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku.
Pierś z kurczaka w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka kroimy na średniej wielkości kawałki, dokładnie myjemy,osuszamy.
Do rondla wlewamy śmietanę następnie na wolnym ogniu podgrzewamy,kiedy zaczyna się gotować wkładamy pierś z kurczaka,posiekaną natkę pietruszki dokładnie mieszamy.
Ważne by kurczaka dodawać do gorącej śmietany.
Wszystko dokładnie mieszamy,gotujemy na wolnym ogniu,aż śmietana się zredukuje, sos będzie gęsty.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka podajemy z ziemniakami, ryżem i pieczywem
Komentarze