Pierogi po wiejsku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Babcia Stefcia z Bieszczad robi je najlepiej.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    Mąka pszenna ½ kg
    Jajko 1 szt.
    Woda gorąca ¾ szklanki
    Olej ¼ szklanki
    Sól 1 łyżeczka
    Składnik na farsz:
    Kasza jęczmienna 2 saszetki
    Twaróg 20-30 dag
    Cebula biała 2 szt.
    Smalec 2 łyżki
    Sól i pieprz do smaku
    Bułka tarta 2-3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierogi po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie farszu:
    Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu i po przestudzeniu połączyć z twarogiem. Cebulę obrać, drobno posiekać, usmażyć na smalcu i połowę dodać do kaszy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać bułkę tartą i dokładnie wymieszać ręką.
    Wykonanie ciasta:
    Wszystkie składniki razem połączyć, wyrobić dokładnie ciasto do momentu jak będzie gładkie. Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wycinać szklanką kółka i nakładać przygotowany farsz i bardzo starannie zlepiać. Gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Po ugotowaniu okrasić zostawioną cebulą. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Mąka pszenna Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować