Pieczona karkówka na kanapki

4.51 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Od wielu miesięcy sama przygotowuję wędlinę na kanapki. Na zmianę piekę lub parzę w szynkowarze. I wiem co jem!

Składniki:

  • 1,2 kg karkówki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu czarnego
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżka miodu
    1 łyżka octu balsamicznego
    5 łyżek oleju
Wystaw ocenę:

4.51 (197 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Wędliny

Pieczona karkówka na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kubka wsypać przyprawy: sól, pieprz, obie papryki i majeranek.

    Następnie dodać miód, ocet balsamiczny oraz olej. Całość dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej pasty.

    Mięso umyć, osuszyć, oczyścić ze zbędnego tłuszczyku i/lub błon.

    Włożyć do rękawa do pieczenia, wlać marynatę, natrzeć dokładnie z każdej strony. Rękaw zawiązać, włożyć do lodówki na dobę. Po tym czasie ogrzać do temperatury pokojowej, następnie piec 80 minut w 180 stopniach.
    Kroić dopiero po ostudzeniu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Majeranek Papryka Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować