Karkówka pieczona na kanapki

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pieczoną karkówkę. Dodatek różnych przypraw sprawił, że smakuje wyśmienicie. Polecam na domowe kanapki.

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 90 dag karkówki
    2 łyżeczki przyprawy myśliwskiej
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka papryki wędzonej słodkiej
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Karkówka pieczona na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody, przekładamy do miski i wsypujemy przyprawy, odstawiamy na 1 godzinę. Wkładamy do brytfanki i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę pod przykryciem. Brytfankę wyjmujemy z piekarnika, zdejmujemy pokrywkę i obracamy mięso na drugą stronę, ponownie wstawiamy do piekarnika . Pieczemy przez kolejne 30 minut. Upieczone mięso studzimy i kroimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować