Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą to świetny dodatek do kanapek.

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
    2 jajka,
    3 łyżki bułki tartej,
    3 czubate łyżeczki chrzanu,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżka gorczycy,
    1 łyżeczka majeranku,
    olej do posmarowania blaszki,
    otręby do posypania,
    czarnuszka.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Wędliny

Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka, chrzan, przyprawy i gorczycę.

    Mieszamy dokładnie do połaczenia składników.

    Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

    Foremkę ( 11,5x21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.

    Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy.

    Posypujemy ziarnami czarnuszki.

    Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.

    Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.

    Smacznego ;)

Porady

Pieczeń możemy również podać na gorąco z ulubionymi dodatkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Gorczyca Wieprzowina Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

4.5 (140 ocen)

Galareta z nóżek

To może cię zainteresować