Galareta wieprzowo-wołowa

4.5 (140 ocen)

  • 3 godz.

...

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 nóżki wieprzowe
    1 duża golonka
    1/2 kg wołowiny
    1 ogon wieprzowy
    4 marchewki
    2 pietruszki
    1 średni seler
    1 por
    1 opieczona cebula
    4 ząbki czosnku
    sól ,pieprz ziarnisty ,liście laurowe ,ziele angielskie ,jałowiec , pieprz mielony ,tymianek
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galareta wieprzowo-wołowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Galareta z nóżek 1. Mięso dokładnie umyć ,wrzucić do garnka ,zalać zimną wodą. Zagotować ,zebrać szumowiny. Warzywa obrać ,całe wrzucić do wrzątku. Dodać czosnek i wszystkie przyprawy ,gotować na wolnym ,aż mięso odejdzie od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąć z wywaru. Powstały bulion przesączyć przez gęste sito. Doprawić solą i pieprzem. Mięso ,jak ostygnie ,rozdrobnić palcami na małe kawałki. Marchew pokroić w krążki. Wyporcjować marchew i mięso do pojemników ,zalać powstałym bulionem. Odstawić w chłodne miejsce ,aż ostygnie. Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować