PIECZEŃ WIEPRZOWO-DROBIOWA

4.5 (178 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pieczeń jest bardzo smaczna. Można ją podać na ciepło z ziemniakami i surówką jako danie główne lub na zimno do pieczywa

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wieprzowego
    0,5 kg mięsa drobiowego
    0,5 kg fileta z indyka pokrojonego w kostkę
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 jajko
    2 łyżki mascarpone
    2-3 łyżki kaszy manny ew. bułka namoczona w pół szklanki mleka/ja nie miałam bułki więc dodałam 3 łyżki kaszy manny
    2 łyżki wody gazowanej
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    papryka mielona
    szczypta gałki muszkatołowej i ziela angielskiego
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki i pół pęczka pokrojonego szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Pieczeń wieprzowo-drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIECZEŃ WIEPRZOWO-DROBIOWA 1. Cebulę pokroić może być grubiej i zeszklić, dodać grubo pokrojony czosnek, zeszklić go.
    Mięso wieprzowe i drobiowe drobiowe zemleć razem z cebulą i jeżeli dodajemy bułkę to razem z bułką
    Masę wymieszać dodać resztę składników i wyrobić doprawiając do smaku wg własnych upodobań.
    Keksówkę 12/31 cm natłuścić i oprószyć bułką tartą. nałożyć masę i wyrównać, wierzch posmarować olejem i wstawić do piekarnika.
    Pod spód na blachę piekarnikową wlać 1 szklankę wody.
    Piec w 180 st około 1,40 minut.
    uwagi:
    Do masy mięsnej można dodać zblanszowane pieczarki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować