Penne z mięsem mielonym i warzywami w sosie pomidorowym

4.9 (154 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie i smaczne danie z makaronem :)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron penne
    1 opak. mięso mielone
    przecier pomidorowy
    4 łyżki oregano
    1 łyżeczka bazylii
    1 łyżeczka oliwa z oliwek
    4 łyżki ser żółty tarty
    1 marchewka
    1 pietruszka
Wystaw ocenę:

4.9 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti Penne

Penne z mięsem mielonym i warzywami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krok 1
    Na oliwie podsmaż mięso, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki.
    Krok 2
    Marchewkę i pietruszkę obierz, wszystkie warzywa zetrzyj na grubych oczkach lub rozdrobnij w malakserze. Dołóż je do mięsa i smaż na małym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
    Krok 3
    Dodaj przecier pomidorowy oraz bazylię i oregano ,smaż pod przykryciem jeszcze 10 minut. W tym czasie ugotuj makaron. Odcedzone penne dodaj do sosu i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować