Papryka faszerowana kurczakiem, pieczarkami i cukinią

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Papryka zapiekana z kurczakiem, pieczarkami, cukinią i mozzarellą to doskonały pomysł na obiad lub lunch do pracy.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 papryki
    100 g kaszy orkiszowej
    1 cukinia
    1 filet z kurczaka
    100 g pieczarek
    1 cebula
    4 plasterki sera mozzarella lub innego
    Sól i pieprz
    Olej do smażenia
    Przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Papryka faszerowana kurczakiem, pieczarkami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kasze orkiszową gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
    2. Paprykę dzielimy na pół i usuwamy nasiona.
    3. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę i smażymy na patelni z dodatkiem przyprawy do kurczaka.
    4. Pokrojone pieczarki podsmażamy z cebulką i dodajemy pokrojoną cukinie smażymy przez kilka minut od czasu do czasu mieszając. Następnie łączymy z kaszę orkiszową oraz z filetem z kurczaka. Poprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    5. Tak przygotowanym farszem napełniamy papryki i pieczemy w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 200 stopni. Papryki podlewamy ½ szklanką wody lub skrapiamy oliwą, aby papryki się nie przypaliły
    6. Papryki pieczemy około 40 min. Następnie kładziemy na plasterki mozzarelli na każdej papryce i zapiekamy, do czasu zarumienienia się sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować