Mus czekoladowy

4.5 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Świetnie smakuje w towarzystwie bitej śmietany lub gałki lodów waniliowych

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 200 g czekolady gorzkiej
    - 300 g śmietanki 30%
    - łyżka mleka w proszku
    - 2 żółtka
    -5 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mus czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Z żółtek i cukru kręcimy w kubku kogel-mogel. Śmietankę ubijamy mikserem prawie na sztywno, pod koniec dosypujemy mleko w proszku. Do śmietanki oddajemy kolejno kogel-mogel, miksujemy na najniższych obrotach, następnie przestudzoną nieco czekoladę, również delikatnie miksujemy. Przekładamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować