Muffinki czekoladowe z nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne, czekoladowe Muffinki z nadzieniem. W sam raz do porannej kawki :)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    ¾ szklanki cukru kryształ
    1 ½ mąki tortowej typ 450
    1 łyżeczka olejku waniliowego
    8 łyżek oleju rzepakowego
    8 łyżek wody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
    Szczypta soli
    200 g marmolady porzeczkowej lub malinowej lub powideł śliwkowych
    Płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muffinki czekoladowe z nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki czekoladowe z nadzieniem 1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Partiami dodawać cukier i ubijać. Dodać żółtka i dobrze ubić. Miksując partiami dodawać wodę z olejem i olejkiem waniliowym. (Wodę wcześniej wymieszać z olejem i olejkiem w szklance) Dodać składniki sypkie przesiane przez sitko (mąkę, kakao i proszek). Dobrze wymieszać łyżką. Nałożyć łyżkę czubatą ciasta do foremki. Na to położyć łyżeczkę marmolady. Następnie nałożyć czubatą łyżkę ciasta i posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 180 stopni C przez 25 minut.
    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować