Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne gofry na budyniu i jogurcie śmietankowym oraz mące kokosowej. Ten dość nietypowy przepis powinien przypaść do gustu smakoszom wszelkiego rodzaju gofrów. Smacznego!!!
15 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
6 jajek
1 szklanka cukru brązowego
2 łyżki cukru brązowego z cynamonem lub cynamon
220 g jogurtu śmietankowego
½ litra mleka 3,2%
1 budyń czekoladowy
2 szklanki mąki kokosowej
3 szklanki mąki tortowej
Czekoladowe gofry mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem brązowym oraz z cukrem z cynamonem. Dodać jogurt, ubić. Dodać mleko, ubić. Dodać sypkie składniki i ucierać mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Z porcji otrzymamy około 14 sztuk. Ja piekłam w nagrzanej gofrownicy ok. 7-8 minut.
Smacznego!!!
Komentarze