Młoda kapusta na gęsto, do obiadu

5 (153 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Młodą kapustę, mogłabym jeść i jeść. Uwielbiam ją w każdej postaci.
Między innymi, taką na gęsto. Robię ją, jako dodatek do obiadu, ale później i tak to, co zostanie wyjadam ze świeżym pieczywem :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
    1 cebula
    1/2 szklanki szklanki wody
    2-3 łyżki posiekanego koperku
    1-2 łyżki octu
    1/2 łyżki mąki
    masło do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Młoda kapusta na gęsto, do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta na gęsto, do obiadu. 1. Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na maśle, (masła daję dość sporo),
    w garnku z grubym dnem.
    Kapustę poszatkować dodać do podsmażonej cebuli. Wlać wodę i przyprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem, co jakiś czas
    mieszając, do miękkości kapusty. W razie potrzeby można dolać trochę wody.
    Kiedy kapusta będzie miękka, wsypać koperek. Wymieszać. Przyprawić jeszcze do smaku, solą i pieprzem, jeśli trzeba.
    Dodać ocet. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać, żeby mąka dobrze się rozprowadziła.
    Kiedy mąka połączy się z kapustą, wyłączyć gaz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować